Olen tässä kevään mittaa miettinyt mikä olisi kesän 2015 "se" juttu ja jokin aika sitten törmäsin sekä netin syövereissä, että Heinon tukussa possun poskiin. Poskien olisi tarkoitus korvata ribsit, ehkä jopa kokonaan, tämän kesän ruokalistalta. Aika kovat odotukset poskille siis odotettavissa.
Hieman poskien grillaukseen/smoikkaukseen tutustuessa kävi ilmi, että poskien kypsennys myötäilee kovinkin pitkälle ribsien kypsennystä. Heinon tukussa possun poskia löytyi pakasteena alle 6 euron kilohintaan, joten myös hinnaltaan ovat samaa luokkaa. Pitää kysellä jos poskia löytyisi myös tuoreena ja ihan kotimaisena versioa.
Päätin kuitenkin kokeilla näitä poskia äitienpäivän ruokalistalle. Lisukkeet tulisivat olemaan perinteiset ribsien lisukkeet, eli cole slaw ja maissintähkät.
Ensin poskille hierotaan rub. Tähän käytin samanlaista rubia, mitä olisin perus ribsien kanssa käyttänyt.
Posket pääsivät tällä kertaa weberiin, smokenatorin hellään lämpöön.
Poskia savustettiin omenapuulla 110 asteessa noin 2 tunnin ajan.
Poskia kypsennetään foliossa toiset 2 tuntia, jonka jälkeen posket otetaan foliosta. Älä kaada nesteitä folioista pois, vaan käytä tuota kastiketta poskien moppaukseen. Kypsennä poskia vielä noin tunnin ajan ja levitä kastiketta poskien päälle aika ajoin.
Lopputuloksena poskista tuli todella mureita ja maukkaita ja ainakin itselleni näistä tuli ehdoton ribsien korvaaja.
Vielä pitää kokeilla erilaisia kastikkeita vaikka nämäkin olivat loistavia vaihtoehtoja.
Tällä kertaa lopputuloksesta en ehtinyt/muistanut ottaa kuvaa, ehkä seuraavalla kerralla...
Hopp. Savusteletko edelleen Rajamäellä?
VastaaPoistaKyllä täällä edelleen savustellaan. Päivitykset tänne on vaan jääneet tekemättä. Ei ole ollut kovinkaan paljoa uutta mutta piakkoin pitäisi briskettiä laitella pöhisemään ja siitä voisi laittaa taasen päivitystä.
VastaaPoistaMä olen kanssa paikallisia, koittanut kaasugrillissä saada lämmöt riittävän alas ja silti savua aikaiseksi... Yhtälö on osoittautunut vaikeaksi, vaikka tulokset ovat maukkaita olleetkin. UDS kuulostaa vähän houkuttelevalta projektilta kun saa muut hommat hanskaan (ehkä ensi kesänä), passaisikohan sun tynnyriä tulla joskus ihailemaan?
VastaaPoistaTotta kai saa tulla tutustumaan. Laita viestiä borderhillbbq@gmail.com -osoitteeseen, niin annan tarkempia koordinaatteja ja yhteystietoja.
VastaaPoista